Haptotherapie Heuvelrug

Haptonomie

Voor welke behandelingen kan je bij mijn praktijk terecht?
– Beter leren luisteren naar wat je zelf voelt
– Lichamelijke en geestelijke overbelasting
– Verwerkingsproblemen
– Traumatische ervaringen
– Opvoedingsproblemen
– Relatieproblemen
– Negatief zelfbeeld
– (faal)angst
– Leren omgaan met grenzen

Brancheverenigingen
– Vereniging van haptotherapeuten

Achtergrond

Mijn naam is Helga Twijnstra. Met behulp van haptotherapie ondersteun ik je graag.

Vanaf 1979 heb ik een aantal jaren als fysiotherapeut gewerkt. Daarbij vond ik de benaderingswijze te beperkt. Hij was teveel gericht op symptoombestrijding en er was te weinig ruimte en visie om naar de hele mens te kijken. Vanaf 1983 heb ik verscheidene opleidingen gevolgd aan de Academie voor Haptonomie, waaronder een specialisatie in het begeleiden van relaties.
Je wordt begeleid met behulp van het aanraken, door ervaringsgerichte oefeningen en door gesprekken, waardoor je inzicht krijgt in je gevoelsleven. Je leert beter luisteren naar wat je zélf voelt. Zo hoef je je niet te laten leiden door gedachten, aannames of verwachtingen van buitenaf.
Haptotherapie kan helpen bij lichamelijke en geestelijke overbelasting, verwerkingsproblemen, traumatische ervaringen, opvoedingsproblemen, relatieproblemen, negatief zelfbeeld, (faal)angst en bij het leren omgaan met grenzen.

Vanaf 1990 werkte ik als haptotherapeut in Utrecht en ben daar gestopt om in het Gezondheidscentrum in Driebergen te gaan werken.
Vanaf november 2014 ben ik gestart met een vestiging in Driebergen in het gloednieuwe Gezondheidscentrum de Bosrand, zodat de haptotherapie een plaats heeft in de reguliere gezondheidszorg (naast de alternatieve geneeswijzen) en samenwerking met anderen vanzelfsprekender is.
Haptotherapie Heuvelrug is een nevenvestiging van de praktijk in Wijk bij Duurstede waar wij vanaf 2002 werkzaam zijn met vier haptotherapeuten. Haptotherapie in het Gezondheidscentrum de Bosrand wordt gegeven voor adolescenten, volwassenen en voor stellen.

Opleidingen
– Verschillende opleidingen aan de Academie voor Haptonomie
Email:
info@haptotherapieheuvelrug.nl

2 reviews

 1. Ik ben bij Helga gekomen, toen het erg slecht met me ging; ik had last van heftige angsten en ik voelde me afschuwelijk.
  Bij Helga voelde ik me meteen op mijn gemak en ze heeft me in de loop der tijd veel kunnen leren. Ze voelt goed aan wat er speelt en door haar vele ervaring kan ze al gauw doordringen tot het stukje, waar het zit van binnen.
  Haptotherapie is voor mij als hoogsensitief persoon denk ik leerzamer dan alle gesprekken die ik met psychologen heb gevoerd. Het lichaam liegt namelijk nooit.

 2. dankbaar

  Enorm goede begeleiding door Helga, na overlijden van mijn geliefde was ik helemaal de weg in dit leven kwijt.

  Helga heeft mij geholpen door mij mijn eigen krachten te laten herontdekken.

  Zij is een oprechte, hartelijke persoonlijkheid met veel empatisch vermogen en een schat aan ervaring.
  Ik ben zoveel gegroeid door deze therapie, ben dankbaar…

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Arnhemse Bovenweg 285, Driebergen-Rijsenburg
Bekijk in Google Maps

Behandelingen