loesbuys.nl – Praktijk voor kinesiologie en counseling

Doelgericht en veilig aan je welzijn werken

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie betekent ‘leer der beweging’ en  is een methode die werkt met spiertesten. Er wordt handmatig zachtjes druk uitgeoefend op een lichaamsdeel, daarmee wordt de spierspanning getest. In principe kan deze druk tegengehouden worden. Maar mocht er nu bijvoorbeeld stress ontstaan (door bijvoorbeeld aan iets vervelends te denken of uit te spreken), dan kan de spier die net nog sterk testte, ineens zwak testen. Dat komt door de samenwerking  van de hersenen en de spieren. Hersenen en spieren werken nou eenmaal continu samen. Hoe kun je anders je arm terugtrekken, zodra je een hete pan aanraakt? Of hoe zou je anders überhaupt kunnen lopen? Die aansturing gebeurt allemaal vanuit de hersenen. En zo geeft je lichaam dus een soort van antwoord, zonder dat je daarbij heel erg na hoeft te denken. Het gebeurt gewoon.  Het laat zich zien en dat zet je bewuste geest dan weer  aan het denken. Dat  geeft inzicht. En als je inzicht krijgt en de wil hebt om dingen te veranderen of aan te pakken, in combinatie met het resetten en balanceren wat de kinesioloog doet om dit makkelijker te maken, dan heb je een succes in handen.

Wat doet een kinesioloog?

Een kinesioloog werkt holistisch, wat betekent dat er naar meerdere aspecten van welzijn wordt gekeken en niet alleen naar de symptomen. De spiertest wordt gebruikt om op zoek te gaan naar de oorzaak van de onbalans/klacht. Met behulp van diverse technieken wordt  jouw zelfherstellend vermogen geactiveerd en met coachende technieken word je begeleid naar herstel. Met als resultaat dat je ondervonden klachten kunnen verminderen of verdwijnen, je meer energie hebt, vitaler bent en je meer in balans voelt.

Wat is mijn missie?

Mijn missie is om veiligheid te creëren voor zowel kinderen als volwassenen, zodat er ruimte komt om onbewuste processen aan de oppervlakte te laten komen. Door middel van kinesiologie kan de oorsprong van problemen of klachten opgespoord worden.  Elke persoon is uniek, iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Dat is zo mooi aan kinesiologie. De spiertest brengt ons waar er onbalans zit en ook welke techniek voor die persoon op dat moment het beste is. Ik weet dus van tevoren nooit wat er gedaan moet worden en dat maakt dat ik onbevooroordeeld het proces instap, nieuwsgierig wat zich laat zien. Ik ben ervan overtuigd, dat hetgene wat zich laat zien, ook klaar is om mee aan de slag te gaan. En zo gaan we stap voor stap samen de weg bewandelen.

Soms is het een vlakke weg en zie je het einddoel al snel in zicht. Soms is het een korte, maar steile berg. Soms is het een lange berg, die bewust en rustig beklommen moet worden. Soms is het een vlakke weg, maar met veel hindernissen onderweg en zie je bijna niet waar je naartoe moet. In andere gevallen is het een korte sprint. Het kan bij iedereen anders zijn. Echter, 1 ding is voor iedereen hetzelfde: als het doel behaald is, geeft het zo’n enorm fijn gevoel! Over de eindstreep of aan de top zie je waar je vandaan kwam, maar zie je ook veel beter waar je verder naartoe kunt. Stop met rondjes draaien aan het begin van de weg. Kom en maak een start, de beloning is de betere versie van jezelf terugkrijgen!

Wat doe ik?

-Ik geef individuele kinesiologie en counselingsessies in mijn praktijk in Vlijmen. Van jong tot oud, iedereen is welkom. Een sessie duurt gemiddeld een uur.

-Verder geef ik onder andere les in de cursus stress release. Hierbij leer je over stress, leer je op elkaar spiertesten en ga je allerlei technieken uit de kinesiologie zelf leren. Zo kan je jezelf en een ander helpen een stressvrijer leven te leiden en op koers te blijven. Deze cursus is drie dagen.

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben HBO-verpleegkundige met later als specialisatie kinderen, neonatologie en daarna  kinder-intensive-care. Kinderen hebben me altijd geboeid, ten eerste omwille van hun onbevangen karakter. De wereld ligt nog voor ze. Ten tweede qua ziektebeelden die heel anders kunnen zijn dan bij volwassenen. Maar ten derde ook, omdat er altijd een heel familiesysteem om een kind heen zit. En dat is ook heel interessant en daar kun je erg van betekenis zijn. De ouderbegeleiding is zo’n groot onderdeel van het vak. Vandaar dat ik het ook mooi vind om in de kinesiologie het hele systeem mee te nemen in de anamnese en eventueel ook in de behandeling als dat aan bod komt. Als een kind aangemeld wordt, heb ik ook oog voor de ouders. En als een volwassene zich aanmeldt, wordt geluisterd in wat voor situatie deze zich bevindt en uit wat voor systeem hij of zij komt.

Sinds 2015 ben ik erkend kinesioloog en sinds 2019 werk ik volledig zelfstandig. Een aantal uur nog als kinderverpleegkundige en verder als kinesioloog en als docent kinesiologie.

Neem gerust contact met me op:

-Als jij (of jouw kind) kinesiologie sessies wilt ervaren.

-Als je geïnteresseerd bent om zelf spiertesten te leren en cursussen te volgen.

-Als je kinesioloog wilt worden.

-Als je vragen hebt op welk vlak dan ook.

Mail me gerust. Je krijgt snel een bericht terug.  loes@loesbuys.nl

Hartelijke groet, Loes

loesbuys.nl

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

maaandag: 9.00-14.30 uur dinsdag: 9.00-14.30 uur woensdag: 10.30-12.00 uur donderdag: 9.00-17.00 uur vrijdag: 9.00-14.30 uur

Behandelingen

 

maaandag: 9.00-14.30 uur
dinsdag: 9.00-14.30 uur
woensdag: 10.30-12.00 uur
donderdag: 9.00-17.00 uur
vrijdag: 9.00-14.30 uur