Quantum Touch: Hoe het werkt, Voordelen, Resultaten en Risico’s

Wat is Quantum Touch?

Quantum Touch werd ontwikkeld door Richard Gordon, een nieuwsgierige onderzoeker die zocht naar een mogelijkheid om healings voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hij heeft ervoor gezorgd dat nu iedereen de mogelijkheid heeft een behandeling te ondergaan en er samen met een Quantum Touch therapeut of alleen ervoor te zorgen dat het mogelijk is om de kracht van het zelfgenererende systeem te versterken of versnellen.


De behandeling gaat uit van ademhaling en bewustwordingstechnieken, om de zelfgenezingskracht te stimuleren en er daarmee voor te zorgen dat we bepaalde kwalen of symptomen kunnen verhelpen. Quantum Touch behoort tot de alternatieve geneeskunde en zorgt er in twee verschillende levels voor dat het mogelijk is om diverse symptomen vanuit de basis te laten verdwijnen. We kennen de therapie ook wel als Quantum Healing of Quantum Touch Healing, het gaat in alle drie de gevallen om dezelfde behandeling, waarvoor dezelfde opleiding nodig is om therapeut te kunnen worden.

Waarbij kan Quantum Touch ingezet worden?

quantum touchHet is met een behandeling mogelijk om diverse symptomen te verhelpen, bij level 1 gaat het bijvoorbeeld om het behandelen van hernia, scoliose, rugklachten en chronische klachten met de maag of de darmen. Heeft u last van spierpijn, een hoge bloeddruk, aambeien of wellicht hoofdpijnklachten? Dankzij een Quantum Touch behandeling kunt u verschillende lichamelijke klachten verhelpen, zonder dat de therapeut daarvoor allerlei complexe protocollen dient te gebruiken.

Level 2 binnen de opleiding en behandeling richt zich op het manifesteren van onze diepste dromen, wensen en verlangens. Er is sprake van meer hoogstaande technieken en geestelijke toepassingen, om de emotionele oorzaak van klachten te vinden en die vervolgens op een prettige wijze voor de cliënt op te kunnen lossen. De behandeling is daarmee geschikt bij emotionele en traumatische verstoringen, die vragen om een oplossing van binnenuit door het zelfgenererende vermogen van het lichaam te versterken of versnellen.

Quantum Touch levels binnen de opleiding

De Quantum Touch opleiding onderscheidt een level 1 en een level 2. Het eerste level van de opleiding tot therapeut is binnen enkele dagen te behalen, dit richt zich op een aantal fysieke klachten die zonder complexe protocollen te verhelpen zijn. Een level 2 opleiding vraagt om meer inspanning en een diepere mentale inzet.


Een level 2 Quantum Touch opleiding helpt bijvoorbeeld om de oorzaak van klachten zoals ADHD, ADD, HSP, autisme en lordose of kyfose te achterhalen. Een therapeut die de beide levels beheerst noemen we ook wel een energetisch therapeut, dankzij de brede kennis van zaken en de diepgaande expertise om van verschillende symptomen de bron te kunnen vinden.

Lees meer over Quantum Touch:

Quantum Touch belevingsavond was groot succes
Quantum Touch Level 1 vormt laagdrempelige behandeling voor diverse kwalen


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Vind een ayrvedisch therapeut
bij jou in de buurt

Bij geneesjewijzer.nl zijn er honderden praktijken aangesloten. Je vindt dus altijd een praktijk bij jou in de buurt.

Bekijk praktijken