Regressietherapie geldt als een alternatieve behandeling, ten opzichte van de traditionele geneeswijze. Dit type therapie heeft de Spaanse cineast Alejandro Amenabar geïnspireerd tot het maken van een film. Hij maakte eerder al de historische spektakelfilm Agora. Met zijn nieuwe film Regression keert hij opnieuw terug naar het horror- en thrillergenre, wat betekent dat de regressietherapie er op het eerste gezicht niet direct goed vanaf komt.

Gebeurtenissen uit Amerika

Amenabar lijkt in te spelen op de gebeurtenissen die in de jaren ’80 in Amerika plaatsvonden. Een moeder werd ervan beschuldigd kleuters te mishandelen, op basis van een behandeling die enkele kenmerken van regressietherapie kende. Het was een tijd waarin dergelijke behandelingen nog weinig voorkwamen en er geen sprake was van een wetenschappelijke basis. Inmiddels heeft onder andere regressietherapie zich op een belangrijke manier ontwikkeld, al neemt dat niet weg dat een film ook de andere kant hiervan op een bijzondere manier in beeld kan brengen.

Mysterie in een spannende film

Er is in de film sprake van zowel spanning als een mysterie, ook al is de link met de daadwerkelijke regressietherapie zoals behandelaars die toepassen niet of nauwelijks aanwezig. Het is wat dat betreft een film die, ondanks de titel, geen representatief beeld schetst van de behandeling en mogelijkheden op dit gebied. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat het een spannende film is met een bijzonder verhaal, waarin zich verschillende mysteries ontrafelen.

Lees meer over regressietherapie:

Wat is regressietherapie
Reïncarnatietherapie als aanvulling op regressietherapie


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *