Reiki is een woord afkomstig vanuit het Japans, dat staat voor de energie (Ki) dat alle leven in stand houdt. Het behoort tot de alternatieve geneeswijzen, waarbij het via een handoplegging mogelijk is om de universele levensenergie over te brengen van een therapeut naar de cliënt. Hij maakt daarvoor gebruik van verschillende symbolen en oefeningen, aan de hand waarvan u de mogelijkheid heeft om te ontdekken wat het is. De energie vanuit de therapeut naar de cliënt herstelt de harmonie in het lichaam en zorgt er op die manier voor dat het zelfherstellend vermogen een boost ontvangt. Het is een Reiki master die zorgt voor de inwijding.

Wat is Reiki?

Benieuwd Reiki therapienaar wat de behandeling is? We kunnen zowel de benaming als de behandelmethode vrij vertalen als ‘universele energie’. Het gaat in de Japanse taal om de kracht van de zon, die ons de energie geeft die we nodig hebben om bijvoorbeeld van bepaalde kwalen te herstellen. Officieel spreken we van Usui Shiki Ryoho of Usui systeem van natuurlijke genezing. In de volksmond hebben we het echter over een Reiki behandeling of oefening. Het is met name de overdracht van energie die een belangrijke rol speelt.

De Reiki zorgt er via de energie voor dat er een heling plaats kan vinden, op zowel geestelijk als lichamelijk niveau. Daarnaast maakt de methode gebruik van emotionele en spirituele niveaus, om de energie van de therapeut naar de cliënt te laten stromen. Het is vooral van belang om u ervoor open te stellen. Een ieder die zich ervoor openstelt heeft de mogelijkheid om het te leren en er profijt van te hebben.

Het systeem is onderverdeeld in 3 verschillende graden. Bij iedere nieuwe graad is er sprake van een meer krachtige en intensere energie. De ene persoon heeft voldoende aan niveau 1, de ander heeft een meer krachtige energie nodig om de eigen problemen het hoofd te kunnen bieden of anderen daarmee te helpen. Het is na het volgen van een cursus mogelijk om uzelf te behandelen, of daar anderen mee te helpen. Een therapeut kan u helpen met een behandeling of specifieke oefeningen, op basis van de energie-krachten die er vrijkomen.

Lees meer over reiki:

 

Reiki in het nieuws:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *