Reiki vormt een spirituele therapie, waarbij de handen een belangrijke rol spelen. Het lichaam heeft een belangrijke vorm van levensenergie, dat door middel van de handen op de juiste wijze behandeld dient te worden. We zetten de antwoorden op 5 belangrijke vragen op een rij, om deze behandelmethode beter te leren kennen.

Wat is Reiki precies?

Je kunt het vertalen als ‘universele energie’. Met name ‘energie’ is hierin van groot belang. Het gaat om een energie die je diep van binnen lichamelijk hebt. Als we ‘Reiki’ meer letterlijk vertalen vanuit het Japans komen we tot ‘kracht van de zon’. Het is wat dat betreft de energie van de zon die je in het lichaam hebt, waarmee je er via een behandeling voor kunt zorgen dat je beter in je vel komt te zitten of bepaalde kwalen tegen kunt gaan.

Hoe oud is Reiki eigenlijk?

antwoorden over reikiReiki doet veel mensen denken aan een eeuwenoude behandelmethode. Toch valt het in de praktijk wel mee hoe oud deze behandelwijze of therapie eigenlijk is. Het was aan het eind van de negentiende eeuw een Japanse theoloog die uit wilde zoeken hoe Jezus erin slaagde om via handoplegging mensen te genezen. Wat dat betreft is het nog niet zo oud, al doet dat natuurlijk niets af aan de gezondheidsvoordelen die het een grote groep mensen oplevert.

Wat heb ik aan Reiki?

Reiki is geschikt voor een grote groepen mensen, dus waarschijnlijk ook voor jou. In principe kan iedereen het ontvangen en er mee werken, mits je daar voor open durft te staan. Houd er bovendien rekening mee dat een ieder Reiki in zijn of haar eigen intensiteit zal ervaren. Afhankelijk van hoe je spiritueel in het leven staat kun je het in meer of mindere mate intens ontvangen. Bovendien dien je een belangrijke motivatie te hebben om je spiritualiteit te verhogen, zowel via Reiki als andere behandelingen of methoden.

Hoe werkt Reiki?

Zoals aangegeven kunnen we het vertalen als een universele energie, gericht op het leven. Door middel van deze therapie kun je verbinding maken met de oorspronkelijke energiebron. Wat dat betreft zorg je ervoor dat je een soort kanaal wordt, dat je kunt gebruiken om energie naar jezelf of naar anderen te laten stromen. Het is er wat dat betreft niet alleen voor jezelf, je kunt het ook zelf geven.

Kan ik zelf Reiki geven?

We gaven het antwoord net eigenlijk al even weg, je kunt Reiki namelijk zowel op jezelf als op anderen toepassen. Je kunt zelf trainingen volgen om het toe te passen op anderen, zodat je ook hen in aanraking kunt brengen met de levensenergie die je zelf mogelijk hebt gevoeld dankzij de behandelingen.
Wat dat betreft is het een breed geaccepteerde therapie, die verschillende kwalen kan helpen te verlichten of zelfs verdwijnen. In Nederland kun je terecht bij een groot aantal specialisten, die je een behandeling kunnen geven of ervoor kunnen zorgen dat je zelf behandelingen kunt gaan geven.

Lees meer over reiki:

Wat is reiki?
Waarbij kan reiki worden ingezet?
Hoe ziet een reiki behandeling eruit?
Boeken over reiki

Reiki in het nieuws:
Viola Holt in de politiek en ingewijd als reiki meester
Buurtcentrum in Almere biedt reiki behandelingen aan


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.