Een buurtcentrum in Almere biedt vanaf september van dit jaar de mogelijkheid om reiki-behandelingen te ondergaan. Initiatiefnemers Paul en Dunja willen er op die manier voor zorgen dat meer mensen in aanraking komen met deze vorm van alternatieve genezing.


Het is vooral hun doel om een behandeling op basis van Reiki toegankelijker te maken en ervoor te zorgen dat dit dichterbij de samenleving komt te staan. Momenteel bestaat er nog een afstand tussen de oosterse en de westerse behandelmethoden, volgens de initiatiefnemers kunnen die elkaar echter juist uitstekend aanvullen. In het buurcentrum Corrosia in Parkwijk wordt het daarom een keer in de vier weken op maandagmorgen mogelijk om een reiki-behandeling te ondergaan. De Facebookpagina van het buurtcentrum biedt meer informatie voor iedereen die interesse heeft.

Reiki uit het boeddhisme

reiki behandeling vrouwReiki is afkomstig uit het boeddhisme en werd oorspronkelijk in Tibet ontwikkeld. Het was de Japanse monnik Mikao Usui die de behandelmethode opnieuw ontdekte en die naar het westen bracht. Reiki kunnen we vrij vertalen als de kracht van de zon. De zon geeft licht en energie, elementen die ook tijdens de behandeling centraal staan. De reiki-behandeling geldt als voeding voor de lichaam en onze geest, het zorgt ervoor dat ons lichaam als het ware tot bloei kan komen.

Lees meer over reiki:

Wat is reiki?
Waarbij kan reiki worden ingezet?
Hoe ziet een reiki behandeling eruit?
5 antwoorden op belangrijke vragen over reiki
Boeken over reiki

Reiki in het nieuws:
Viola Holt in de politiek en ingewijd als reiki meester


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *