Hoe ziet een reiki behandeling eruit?

De reiki healer of therapeut zorgt niet alleen voor meer energie. Hij versterkt tegelijk ons immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand. Zo verkleint ons risico op allerlei aandoeningen aanzienlijk en worden de symptomen ervan verzacht. In het allerbeste geval zelfs genezen.

Bewust kiezen

De meesten die een reiki- healer opzoeken doen dit bewust. Ze weten wat een reiki- behandeling inhoudt, en wat die voor hen kan betekenen. Als je er bewust voor koos kan reiki je helpen zowel lichamelijke als geestelijke klachten te behandelen. Met Reiki maken we weer verbinding met onze oorspronkelijke energiebron. Deze herwonnen energie stroomt niet alleen naar onszelf maar even goed naar anderen. Het gaat dan om wat men neutrale energie noemt. Die is zowel verantwoordelijk voor alle materie, als voor alles wat leeft. Het gaat dus niet alleen om mensen maar even goed om dieren, zaken, en gebeurtenissen. Deze hebben één voor één energie nodig om te leven of om te bestaan. Reiki brengt ons weer in evenwicht en dat is nodig voor een goede fysieke en mentale conditie.

Pakt ook oorzaken aan

reiki behandeling reiki meesterReiki heelt met andere woorden de volledige mens. Dat doet het door niet de symptomen maar de oorzaken van de klachten aan te pakken. Op die manier wordt de aandoening genezen of alvast de symptomen ervan verzacht. In het holistische wereldbeeld hebben alle klachten een lichamelijke, geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Dat zijn zowel angsten als verdriet en allerlei onverwerkte gebeurtenissen. Reiki accepteert al deze oorzaken niet als negatief maar als een deel van onszelf. Dat zorgt ervoor dat lichamelijke en geestelijke problemen afnemen of zelfs volledig verdwijnen.

Vertrouwen als sleutelwoord

Het enige wat men van ons verwacht is vertrouwen in reiki. De therapeut geeft nooit meer te verwerken dan we op dat moment aankunnen. Koos je voor een persoonlijke en directe behandeling? Dan word je aangekleed op een comfortabele tafel behandeld. Kies voor makkelijke en losse, sportieve kleding. Dat zorgt voor de onmisbare ontspanning en rust.

Handposities

Tijdens zijn behandeling geeft de therapeut de universele energie door aan zijn patiënt. Het inschakelen van muziek of wierook moet de patiënt sneller tot rust brengen.

Behandeling op afstand

Met reiki zijn zelfs behandelingen op afstand mogelijk. Je zorgt dan zelf voor de onmisbare rust en een ontspannen lichaamshouding. Ook hier is makkelijke niet knellende kleding gewenst. Via symbolen stuurt de therapeut dan de universele energie naar de patiënt.

Spirituele groei

Naast een helingsmethode, helpt reiki je spirituele groei te ontwikkelen. Tijdens en na een behandeling met reiki ervaar je een nooit gekende rust, zowel lichamelijk als geestelijk. Je energie stroomt beter door gans je lichaam energie en laat alle negatieve gedachten los. Reiki heeft ook een invloed op ons onderbewustzijn, waardoor automatisch een helingsproces wordt gestimuleerd. Allerlei toxische afvalstoffen die zich in je lichaamsweefsels verzamelden worden tijdig afgebroken en afgevoerd. Op die manier komt er een nieuw bewustzijn tot stand. Je wordt zo niet alleen bewuster van jezelf, maar evengoed van anderen en van allerlei situaties die zich rondom jou voordoen.

Lees meer over reiki:

Wat is reiki?
Waarbij kan reiki worden ingezet?
5 antwoorden op belangrijke vragen over reiki
Boeken over reiki

Reiki in het nieuws:
Viola Holt in de politiek en ingewijd als reiki meester
Buurtcentrum in Almere biedt reiki behandelingen aan


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Vind een reiki therapeut
bij jou in de buurt

Bij geneesjewijzer.nl zijn er honderden praktijken aangesloten. Je vindt dus altijd een praktijk bij jou in de buurt.

Bekijk praktijken