Shiatsu vormt een relatief onbekende geneeswijze in Nederland, terwijl het in de oosterse wereld al eeuwenlang gebruikelijk is. De behandelmethode valt kort door de bocht te omschrijven als acupunctuur zonder naalden, al doet dat natuurlijk geen recht aan de heilzame eigenschappen en de mogelijkheden ter behandeling.

Bijeenkomst over Shiatsu als Chinese geneeswijze

Onlangs heeft er onder andere een bijeenkomst over Shiatsu plaatsgevonden in Heinkenszand en ook op andere plaatsen door het land lijkt de interesse in deze wijze van behandelen te groeien. Shiatsu is afkomstig vanuit de Traditionele Chinese geneeskunst en helpt om de gezondheid te verbeteren op basis van een energetische en lichaamsgerichte therapie. Met name rondom het ontstaan en hoe het kan bijdragen aan de verbetering van klachten bestaat nog veel onduidelijkheid.

Meer aandacht voor andere geneeswijzen

De opkomst van Shiatsu in Nederland lijkt onderdeel uit te maken van een meer brede interesse in andere geneeswijzen. Het zijn bijvoorbeeld de natuurgeneeswijzen die steeds vaker de aandacht krijgen, naast de behandelingen op basis van acupunctuur of in dit geval shiatsu. We lijken ons in Nederland goed te beseffen dat er meer is dan de traditionele geneeskunde, wanneer we willen herstellen van een ziekte of kwaal of we ons daar op een preventieve wijze tegen willen wapenen.

Lees meer over Shiatsu:

Wat is shiatsu?
Voor wie is een shiatsu massage goed geschikt?
Hoe ziet een Shiatsu behandeling eruit?
Vergoeding shiatsu


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!