Acupunctuur blijkt goed geschikt als hulpmiddel bij het stoppen met roken. De alternatieve geneeswijze draagt bij aan een aantal belangrijke voordelen. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je wilskracht om te stoppen met roken groter wordt, je de smaak van tabak als vies zal gaan ervaren en je minder last zal hebben van ontwenningsverschijnselen.

Vergeet de e-sigaret

Acupunctuur kan op die manier van grote toegevoegde waarde zijn als hulpmiddel bij het stoppen met roken, therapeuten geven aan dat de e-sigaret juist averechts werkt. Dat heeft er onder andere mee te maken dat de gezondheidsclaims rondom deze apparaten vaak niet waar schijnen te zijn. Daarnaast lukt het vanwege de e-sigaret niet om de gewoonte af te leren om een sigaret op te steken, waardoor het moeilijker is daar in de buurt van anderen van af te blijven. Acupunctuur tegen stoppen met roken gaat daar veel beter op in en zorgt daadwerkelijk voor een andere leefwijze.

Natuurlijke geneeswijze om te stoppen met roken

man breekt sigaret, stoppen met rokenAcupunctuur is een natuurlijke geneeswijze en zorgt er via die weg voor dat het stoppen met roken gemakkelijker wordt. Therapeuten maken steeds vaker gebruik van acupunctuur en slagen er daarmee in hun cliënten sterker te maken in hun afkeer tegen de sigaret. Dit betekent dat het uiteindelijk gemakkelijker wordt om te stoppen met roken en dit ook daadwerkelijk vol te houden. Het resultaat is een kortere periode van behandelen met het gewenste resultaat, zodat de sigaret niet langer meer nodig is.

Lees meer over stoppen met roken:

Definitief stoppen met roken?
Alternatieve geneeswijzen en stoppen met roken


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *