We zetten de volgende alternatieve methoden voor het stoppen met roken voor u op een rij:

  • Acupunctuur
  • RME – Roy Martina Experience
  • Hypnose
  • Lasertherapie
  • Homeopathie


Acupunctuur kunt u met twee verschillende doelen inzetten, op het moment dat u wilt stoppen met roken. U zorgt er hiermee voor dat u minder behoefte heeft aan een sigaret en bijvoorbeeld de ontspannende nicotine die erin zit, waardoor het karakter aan de andere kant meer te vertellen krijgt. Binnen de acupunctuur kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld auriculotherapie of ooracupunctuur. Welke methode u kiest maakt in principe niet uit, u kunt een therapeut of specialist op dit gebied vragen u daar goed over voor te lichten. Het tweede doel van acupunctuur om te stoppen met roken dient om de bijverschijnselen te verminderen. U zal minder last hebben van de bijwerkingen tijdens het stoppen met roken. U krijgt te maken met minder ongemakken, waardoor de kans groter wordt dat u het daadwerkelijk vol zal houden en u de kracht heeft om de sigaret aan de kant te leggen. Dankzij acupunctuur heeft u de mogelijkheid om de energiestromen in het lichaam in de juiste banen te leiden en er daarmee voor te zorgen dat u stress, vermoeidheid en andere klachten kunt voorkomen.

Heeft u nog geen ervaring met acupunctuur, maar wilt u daar wel graag gebruik van maken om te stoppen met roken? Het is verstandig om de therapeut aan te geven dat u graag wilt stoppen met roken en bijvoorbeeld uit te leggen op welke momenten u een sigaret opsteekt. De behandelaar heeft dan de mogelijkheid om na te gaan waar de behoefte vandaan komt, bijvoorbeeld om de stress bij de bron aan te pakken.

De tweede alternatieve methode om te stoppen met roken kennen we als de Nooit Meer Roken RME methode, waarbij dit laatste staat voor de Roy Martina Experience. De methode is gebaseerd op 4 belangrijke uitgangspunten:

  • Roken is geen verslaving, het is een gewoonte die vraagt om een flinke inspanning om deze te doorbreken. Het roken is automatisch geprogrammeerd in de hersenen om stress en andere klachten te verlichten. De eigen wilskracht is vaak onvoldoende sterk om hier weerstand aan te bieden.
  • De automatische piloot in het lichaam vertelt dat u dient te gaan roken, het stoppen met roken op wilskracht vraagt om veel energie en inzet. Het is van belang om de neurosynapsen die vertellen dat u dient te roken opnieuw te programmeren.
  • De sessies op basis van de Roy Martina Experience bestaan uit zowel een behandeling als specifieke nazorg. Op die manier is de kans op stoppen met roken volgens deze alternatieve methode het grootst.
  • De Roy Martina Experience kent geen bijwerkingen, ontwenningsverschijnselen of afkickverschijnselen. Er zal geen gewichtstoename plaatsvinden en er geldt een levenslange garantie op de behandeling.

Op die manier is deze alternatieve methode om te stoppen met roken goed geschikt voor een ieder die eerder bijvoorbeeld pleisters of ed cold-turkey methode heeft geprobeerd, maar zonder succes.

Manier om te Stoppen met rokenTen derde kunt u op een alternatieve wijze stoppen met roken door gebruik te maken van hypnose. In dat geval is het van belang om u te richten op de positieve toekomst zonder sigaret. Ook dit is een methode om het brein duidelijk te maken dat daar geen gebruik meer van wilt maken. Door u te richten op een toekomst zonder de sigaret kunt u er via hypnose voor zorgen dat er als het ware nieuwe verbindingen in het brein ontstaan. Tijdens de hypnose om te stoppen met roken staan bijvoorbeeld een betere gezondheid en frisse kleren centraal, naast het beter kunnen proeven van voedsel en een betere conditie. Deze positieve elementen vertellen het brein als het ware dat het een goed idee is om niet langer gebruik te maken van een sigaret. De hypnose vindt plaats op een onbewust niveau, zoals ook de invloed van het brein om naar een sigaret te grijpen grotendeels onbewust is.


Als alternatief voor acupunctuur is er tevens lasertherapie beschikbaar om te stoppen met roken. Dit is een alternatieve methode om van de sigaret af te komen, buiten de reguliere stoppen met roken tips om. Het is een moderne methode om te stoppen met roken, die de acupunctuur als het ware een stap verder brengt. De laser vormt een zeer smalle en sterke lichtbundel, die in staat is om in het lichaam digitale ‘naaldjes’ in te brengen. Het is op die manier niet meer nodig om gebruik te maken van de naalden die we kennen van acupunctuur, terwijl u wel hetzelfde doel kunt bereiken. Het gaat om een volledig pijnloze methode, die bovendien de huid niet zal beschadigen. Door middel van lasertherapie is het mogelijk om de energiestromen in het lichaam op de juiste wijze te geleiden, waardoor er minder behoefte aan een sigaret ontstaat en het mogelijk is om de belangrijke neurale verbindingen opnieuw te programmeren. Wetenschappelijk is bovendien aangetoond dat een behandeling met lasertherapie ervoor zorgt dat er endorfine door het lichaam wordt aangemaakt, die de nicotinereceptoren tijdelijk verzadigen. Hierdoor zorgen lichaamseigen stoffen voor een gevoel van ontspanning en stabiliteit, waardoor u minder behoefte aan een sigaret ervaart. Het karakter krijgt de kans om de overhand te nemen en ervoor te zorgen dat u op alternatieve wijze kunt stoppen met roken.

Tenslotte kunt u op een alternatieve wijze stoppen met roken door gebruik te maken van homeopathie. U maakt gebruik van verschillende homeopathische middelen, die inspelen op de behoeften in het lichaam en er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat minder last heeft van stress en andere vermoeidheidsklachten. De homeopathische middelen brengen het lichaam als het ware in balans, waardoor het roken niet langer een symptoom zal vormen van andere klachten die u ervaart.

De alternatieve methoden om te stoppen met roken zijn voor veel mensen effectiever dan de reguliere stoppen met roken tips. Het is uiteraard wel van belang om u hiervoor open te stellen. Over het algemeen is er minder sprake van bijwerkingen en afkickverschijnselen bij het stoppen met roken, waardoor het zeer de moeite waard is om de methoden uit te proberen.[/tab]

Lees meer over stoppen met roken:

Definitief stoppen met roken?
Acupunctuur en stoppen met roken


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *