Wat is Tadalafil?

Tadalafil zijn pillen voor erectiestoornissen. De pil is verkrijgbaar in verschillende dosissen: 2.5 en 5 mg voor dagelijks gebruik, 10 of 20 mg voor de weekendpil. Daarnaast kan tadalafil ook voorgeschreven worden bij prostaatvergroting of te hoge bloeddruk in de longvaten (pulmonale, artiële hypertensie).

Waar wordt Tadalafil voor gebruikt?

Tadalafil zal erectiestoornissen behandelen. U krijgt bijvoorbeeld een langere en betere erectie.
Erectieproblemen kunnen (vaak bij jonge mannen) ontstaan door stress. Ook zijn er enkele aandoeningen die u meer kans geven om erectiestoornissen te krijgen. Denk maar aan verhoogde cholesterol, bloeddruk en diabetes. Ook overmatig gebruik van alcohol en drugs kan erectieproblemen veroorzaken. Daarnaast kan er een mentale oorzaak zijn. Indien u psychisch gespannen bent (seksueel trauma, prestatiedrang, nieuwe relatie…) kan u kampen met erectieproblemen.

Tadalafil helpt ook bij prostaatvergroting om deze te laten ontspannen en zo de urinebuis minder nauw te maken. Mannen kunnen door een vergrote prostaat echter minder goed plassen (kleine hoeveelheden, minder plaskracht…). Dit zorgt voor ongemak en kan voornamelijk ’s nachts heel vervelend zijn.

Tadalafil kopen

Hoe werkt Tadalafil?

Tadalafil is een PDE5-remmer. Het PDE5-enzym laat de bloedvaten van de penis vernauwen. Het spant de spieren in de peniswanden aan zodat er niet genoeg bloed door de penis kan stromen. Tadalafil remt de werking van PDE5, zodat de bloedvaten van de penis terug wijder worden. Er stroomt voldoende bloed om een goede erectie te krijgen. Weet wel dat u seksueel opgewonden dient te zijn voor deze werking. Indien dit niet zo is, dan zal het middel niet werken.
Ook bij prostaatvergroting zal tadalafil de spieren van de prostaat laten ontspannen. De urinebuis wordt minder nauw en er kan terug voldoende urine doorstromen. U zal niet meer in kleine hoeveelheden moeten plassen en u kan meer druk zetten tijdens het plassen.

Gebruik

Tadalafil bestaat als pil die u dagelijks inneemt, of als weekendpil. De dagelijkse pil neemt u één keer per dag op steeds hetzelfde moment. De weekendpil neemt u 30 minuten voor de geslachtsgemeenschap in. De pil werkt dan 36 uur en werkt alleen als u seksueel opgewonden bent. Na 30 minuten à 1 uur zal de penis stijf worden. Na enkele uren neemt dit terug af. Neem pas 24 uur later een nieuwe pil in.

Hoe effectief is Tadalafil?

Tadalafil werkt effectief bij mannen vanaf 18 jaar bij erectieproblemen. Vaak wordt dit middel gebruikt door mannen ouder dan 40. Ongeveer de helft van de mannen ouder dan 40 jaar, kampt met erectieproblemen. Enkel indien u seksueel opgewonden bent, zal dit middel werken.
Tadalafil werkt niet in combinatie met grapefruitsap. Vermijd dit dus, net zoals alcohol. Alcohol kan de erectieproblemen verergeren. Gebruik de dagelijkse pil niet meer dan één keer per dag om bijwerkingen te voorkomen.

Bij plasproblemen dient u eerst enkele levensgewoontes aan te passen indien nodig. Denk aan voldoende drinken, ’s avonds niet te veel drinken, voldoende lichaamsbeweging en bekkenbodemspiertraining. Enkel wanneer dit onvoldoende helpt, kan uw arts deze medicatie voorschrijven. Doorgaans dient u na één à twee weken verbetering te merken.

Mogelijke bijwerkingen
Spierpijn, hoofdpijn, roodheid in het gezicht, constipatie en een verstopte neus. Minder vaak voorkomend kan u maagpijn hebben en misselijk zijn. Ook duizeligheid, hartkloppingen en gezichtsverlies zijn dan mogelijk. Indien u een hartaandoening heeft of hartklachten in het verleden had, u zwanger bent of borstvoeding geeft, dient u uw arts om advies te vragen.