Tips om je gezondheid direct een boost te geven

De laatste jaren is er veel geschreven over Nederlanders en hun gewicht en gezondheid. Hieruit blijkt onder andere dat een groot deel van de mensen in Nederland ongezond eet. Dat is niet heel gek: ongezond eten wordt aantrekkelijk gemaakt door de marketing ervan en door het grote aanbod dat er beschikbaar is. Het is tijd om daar iets aan te doen. Door gezonder te leven ga je fitter en energieker de dag door. Uiteindelijk voel je je daardoor algeheel beter. Hoe je daarmee begint? In dit artikel lees je enkele handige en eenvoudig toe te passen tips om je gezondheid direct een boost te geven.

Zorg voor voldoende inname van vitamine

Veel mensen ontbijten én lunchen met brood. Hoe lekker dat ook is; in brood zitten veel koolhydraten. Het is gezonder om goed af te wisselen in je eetpatroon. Stap bijvoorbeeld over op een groenterijke lunch! Maak je eigen tomatensoep of pompoensoep, pureer een smoothie met groente en fruit of bereid een lekkere groene salade als lunch. Gebruik zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten voor een optimale combinatie van vitaminen en mineralen. 

Als je ‘s avonds ook nog eens veel groente eet, krijg je al een heleboel vitaminen binnen. Heb je nog een extra boost vitaminen nodig? Bij Vitaminstore scoor je supplementen die je immuunsysteem bevorderen. Scoor een Vitaminstore kortingscode voor extra korting voor je gezondheid.

Ga iedere dag lekker buiten wandelen

Natuurlijk is het eten van voldoende groente met vitaminen en mineralen niet genoeg om een gezonde lifestyle te hebben. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om genoeg te bewegen. Je hoeft echt niet iedere dag een flinke work-out te doen in de sportschool. Het helpt al om dagelijks naar buiten te gaan voor een wandeling van twintig tot dertig minuten (of natuurlijk langer). 

Wandelen heeft een hele positieve invloed op je hoofd en je lichaam. Door regelmatig te bewegen krijg je een betere conditie en voel je je algeheel fitter. Daarnaast kun je je hoofd even goed leegmaken door even niets te moeten of te hoeven, behalve te wandelen. Op die manier zorgt voldoende beweging ook nog eens voor minder stress en geestelijke klachten.

Pak als het kan je moment in de zon

Nederland is een land met verschillende seizoenen. Dat betekent dat er niet iedere dag zon te vinden is in ons land. Maar is de zon aanwezig? Pak dan je kans en ga lekker naar buiten. Als je iedere dag vijftien tot twintig minuten in de zon gaat zitten of wandelen gaat je lichaam vitamine D produceren. Vitamine D is essentieel voor een functionerend immuunsysteem. 

Daarnaast heeft vitamine D door de zon natuurlijk een positief effect op je algehele gesteldheid. In een grauwe winter met veel donkere dagen zonder die fijne zonnestralen kun je supplementen slikken met vitamine D. Ook die koop je binnen enkele stappen met de hierboven beschreven kortingscode van Vitaminstore. Daarmee ga je alsnog vrolijk en fit het koude seizoen door.

Zorg voor voldoende ontspanning

Iets waar veel mensen niet aan denken wanneer ze denken aan een gezond leven is dat ze moeten kijken naar hoeveel ze ontspannen. Binnen een gezonde levensstijl staan voldoende ontspanning en momentjes voor jezelf namelijk centraal. Dit heeft vooral te maken met je stresslevel; wanneer je te weinig ontspant is de kans groot dat je stress ervaart. Je lichaam en geest reageren op stress. 

Hoewel deze reactie per persoon verschillend is, is dit over het algemeen geen fijne ervaring. Je kunt je minder energiek voelen, je gewicht kan toenemen en je slaapt misschien slecht. Pak daarom regelmatig een moment voor jezelf om even tot rust te komen. Begin bijvoorbeeld met mindfulness of mediteren, maak een wandelingetje of lees een boek.

Slaap iedere nacht voldoende maar niet te veel

Tot slot is het aan te raden om eens te kijken naar je nachtrust. Een groot deel van de Nederlanders heeft last van slaapproblemen. Zij weten vaak niet dat slecht slapen een grote invloed heeft op je gezondheid. Slaap je chronisch niet goed? Dan kun je te maken krijgen met prikkelbaarheid, een burn-out, gewichtstoename of algehele ongelukkigheid. 

Een goede nachtrust doet écht veel voor hoe je je overdag voelt. Ga iedere avond op tijd naar bed; een goede tijd is ergens tussen 22:00 en 23:00 uur. De kans is groot dat je de volgende ochtend op tijd wakker wordt wanneer je op dit tijdstip gaat slapen. Heb je een wekker nodig? Zet je wekker dan op ongeveer acht uur nadat je gaat slapen. Te weinig slapen is niet fijn, maar van te veel slapen wordt je lichaam ook zeker niet uitgerust. Zorg voor een goede balans, zoals met alles in het leven voor een optimale gezondheid.