5 tips om je relatie leuk en spannend te houden

Heb je het gevoel dat je relatie een beetje in een sleur zit? Liefde is een beetje als een marathon. In het begin loopt alles soepel, maar na een tijdje krijg je meestal te maken met tegenslagen. Loop je een marathon, dan zet je door om de finish te halen. Maar wat doe je als je relatie tegenzit? Volg onze vijf tips om weer wat pit in je relatie te brengen.

Relatie - Unsplash

Tip 1: Communiceer beter met elkaar

Een gebrek aan communicatie is meestal de oorzaak van problemen. Of het nou om een vriendschap, je werk of je kinderen gaat: slechte communicatie – of een gebrek hieraan – leidt tot fricties. 

Zo werkt het ook bij relaties. 

Praat daarom met elkaar. Ga eens zitten voor een goed, open gesprek. Wat vinden jullie op het moment minder leuk in je relatie? Waarom is er geen spanning meer? Waarom leiden kleine irritaties vaak tot ruzie? 

Praat je openlijk over deze onderwerpen, dan merk je al snel waar jullie beiden aan kunnen werken. Vaak is het probleem minder erg dan je denkt!

Tip 2: Deel jullie fantasieën met elkaar

Nu jullie toch lekker aan het praten zijn, kun je het ook over je seksleven hebben. Een gebrek hieraan, of behoeftes die niet bevredigd worden, kan leiden tot frustraties en frictie tussen jullie beiden. Vertel je partner wat jouw fantasieën zijn, maar vraag jouw partner ook naar welke fantasieën en voorkeuren hem of haar opwinden. Probeer hierbij vooral open-minded te blijven.

Wil je partner een keer iets met bondage doen? Wil jij een keertje de dominantere persoon zijn? Is er een bepaald standje dat je altijd al eens hebt willen proberen? Zolang je partner er open voor staat, kunnen jullie je fantasieën waar maken. 

Stap eens uit je comfort zone, zowel binnen als buiten de slaapkamer. Het maakt je leven spannender.

Tip 3: Probeer nieuwe dingen met elkaar uit

Wij raden sowieso aan om in je relatie voortdurend nieuwe dingen uit te proberen. Het houdt je relatie leuk en spannend. Is jullie seksleven vrij eentonig en zit je vast in een routine? Verras je partner eens. Het kan van alles zijn, zolang het maar iets is wat jullie nog nooit eerder samen hebben gedaan.

Neem een romantisch bad samen, met kaarsen en een glas wijn. Masseer je partner met een lekker geurende olie, doe een spannende striptease of probeer een spannende sextoy uit. Doe regelmatig iets nieuws, met als doel je partner te verwennen. Als jullie dit allebei regelmatig doen voor elkaar, dan hou je een fijne spanning in je relatie.

Tip 4: Maak tijd voor elkaar vrij

We snappen het helemaal: het leven is druk. Je bent de hele dag bezig met je werk, de kinderen, het huishouden, je hobby’s of een combinatie hiervan. Wil je ’s avonds het liefst gewoon lekker even wat tijd voor jezelf? Dat is prima, maar doe het niet zo vaak dat je relatie eronder lijdt. 

Zitten jullie elke avond achter een eigen scherm te lezen? Lees jij een boek in bed, terwijl je partner beneden achter de PlayStation zit? Ga jij vroeg naar bed, terwijl je partner tv kijkt en op de bank in slaap valt? Dan is deze tip voor jullie.

Maak tijd voor elkaar vrij. Plan desnoods in je agenda een wandeling samen, een etentje met bioscoop of een spannende sessie in de slaapkamer. Doe dit tenminste één keer per week.

Tip 5: Vecht voor je relatie

Zit jullie relatie in een sleur? Dan voelt het al gauw alsof er niets meer te redden valt. Jullie doen vaak dezelfde dingen, praten niet veel meer met elkaar en er zijn irritaties. Volg de bovenstaande adviezen op om voor jullie relatie te vechten. Ja, het kost wat tijd en je moet het initiatief nemen, maar je krijgt er zoveel voor terug. 

De problemen in jullie relatie zijn vaak niet eens grote problemen, maar meer een teken dat jullie elkaar niet meer actief proberen te verrassen of te plezieren. Het lijkt makkelijk – en soms zelfs aantrekkelijk – om op te geven. Net als bij het lopen van een marathon, maar als je opgeeft, haal je nooit de finish.