Vergelijk de zorgverzekeringen en kies de goedkoopste in 2020

Waar let je op bij het kiezen van je nieuwe zorgverzekering? Stel deze vraag aan meerdere mensen en het merendeel zal antwoorden: de kosten. We willen allemaal een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering met een zo volledig mogelijke polis en de best mogelijke voorwaarden. Sommige zorg is echter nu eenmaal duurder dan andere. Maar wat je situatie ook is en wat je wensen of eisen zijn: verschillen zijn er altijd en dus kun je altijd op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering voor 2020 in jouw situatie. Wij geven je graag tips waar je rekening mee kunt houden.

zorgverzekering

Wil je de goedkoopste zorgverzekering in 2020? Die is eenvoudig gevonden

Heb jij als enige eis dat je gewoon echt de goedkoopste zorgverzekering van 2020 wilt? Alle zorgverzekeringen vergelijken is zeer eenvoudig. Je ziet in een handomdraai wat de verzekeringen kosten en kunt zo de goedkoopste uitkiezen. Let wel: de polissen kunnen onderling inhoudelijk verschillen en dat brengt ons bij de volgende stap.

Is de goedkoopste ook echt de goedkoopste?

Je kunt wel uit zijn op het vinden van de goedkoopste zorgverzekering, maar is de goedkoopste verzekering ook daadwerkelijk de goedkoopste? Dat hangt er vanaf hoe je het bekijkt. En hoe je dit het beste kunt bekijken, is aan de hand van jouw behoeften. Nogmaals: als het je puur om de prijs te doen is, dan weet je direct wat de goedkoopste is. Wanneer je echter rekening gaat houden met de zorg en dekking die je verlangt, kan dat beeld veranderen.

Omdat niet elke basisverzekering identiek is, kan het beeld vertekend zijn in jouw concrete situatie. Zo vergoeden verzekeraars over het algemeen dezelfde onderdelen, maar kan het zo zijn dat iets waar jij behoefte aan hebt, bij de ene verzekeraar in het basispakket zit en bij de andere verzekeraar in een aanvullend pakket. Ook kunnen dezelfde onderdelen bij de ene verzekeraar volledig vergoed worden en bij de ander slechts deels. In jouw concrete situatie zou dat kunnen betekenen dat de verzekeraar die in de basis de goedkoopste is, dit uiteindelijk niet is.

Vergelijk polissen dus ook inhoudelijk

Wil je dus echt de goedkoopste zorgverzekering in de praktijk kiezen, dan zul je ook moeten kijken naar de inhoud van de polissen, hoe deze zich ten opzichte van elkaar verhouden en waar jij behoefte aan hebt. Ook dat is gelukkig eenvoudig. De beste zorgverzekering kun je online vinden door de polissen met elkaar te vergelijken.

Vind je de premie te hoog? Wat doe je met je eigen risico?

Elke verzekering komt met een verplicht eigen risico. Dit is vastgelegd, maar dat betekent niet dat je hierin geen keuze hebt. Je kunt namelijk kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Hierdoor dalen je maandelijkse kosten. Wees er echter wel van bewust dat wanneer je zorg gebruikt die binnen je eigen risico valt, je dit uit eigen zak zult moeten betalen tot het maximum van het eigen risico dat je hebt gekozen. Uiteindelijk kun je daardoor toch nog duurder zijn dan met hogere maandelijkse kosten.

Denk dus goed na voordat je klakkeloos kiest voor de goedkoopste zorgverzekering. Goedkoop kan duurkoop blijken, al blijft dit van tevoren moeilijk in te schatten. Waar je ook voor kiest: zorg er in elk geval dat het een weloverwogen keuze is en dat je de diverse opties goed hebt vergeleken. Je zit er immers weer een jaar aan vast.