Hieronder kan je direct je zorgverzekering voor 2019 vergelijken en aanvragen. Verder krijg je makkelijk inzicht in onder andere de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen. U stapt binnen enkele minuten eenvoudig over. De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vindt u aan de linkerkant van de vergelijker.

 

Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar.

Benieuwd naar de vergoedingen door zorgverzekeraars, wanneer je gebruik wilt maken van een alternatieve of complementaire geneeswijze in 2018? Het is verstandig om zowel de algemene voorwaarden als de voorwaarden per zorgverzekeraar door te nemen. Verzekeraars gaan hier op verschillende manieren mee om, al kun je er over het algemeen vanuit gaan dat je er een aanvullende polis voor nodig hebt. De vergoedingen van deze geneeswijzen in 2018 lijken op die van het afgelopen jaar.


Er is met betrekking tot de vergoeding van complementaire geneeswijzen in 2018 sprake van een aantal algemene voorwaarden. Dit betekent onder andere dat de cliënt dient te beschikken over een aanvullende zorgpolis, die recht geeft op de vergoeding van deze geneeswijzen. Er is over het algemeen sprake van een bepaalde dekkingsgraad (0 – 100%), waar een bepaalde premie per maand tegenover staat. Daarnaast dient de therapeut of behandelaar aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging of koepelorganisatie, die de zorgverzekeraar erkend. Is dit niet het geval? Dan is er doorgaans geen mogelijkheid tot vergoeding van de alternatieve geneeswijze.

Verder dient de factuur die de therapeut of behandelaar verstuurt te voldoen aan strikte voorwaarden en richtlijnen. Het is voor de vergoeding van de kosten voor de geneeswijze bijvoorbeeld van belang dat de juiste AGB-codes en NAW-gegevens op de factuur staan. Let hier goed op wanneer je gebruik maakt van een specifieke behandeling bij een therapeut, die binnen de dekking van de aanvullende verzekering in 2018 valt. Tenslotte is het in sommige gevallen van belang dat de therapeut of behandelaar is opgenomen in de zorgzoeker of zorggids van de zorgverzekeraar. Dit valt bij de zorgverzekeraar te controleren en verschilt daarom per polis.

Vergoeding van erkende geneeswijzen

Met name binnen de algemeen erkende geneeswijzen is er over het algemeen snelle sprake van een vergoeding in 2018. Het gaat dan bijvoorbeeld om acupunctuur, alternatieve geneesmiddelen en chiropractie. Verder zullen zorgverzekeraars ook de kosten voor homeopathie en osteopathie over het algemeen gemakkelijker vergoeden. Het gaat om een behandeling waarvan algemeen bekend is dat deze van toegevoegde waarde is voor veel patiënten. Desalniettemin blijft het van belang om de voorwaarden voor vergoeding in 2018 goed in de gaten te houden, om achteraf niet voor vervelende verrassingen te komen te staan.

Aanvullende dekkingen vergelijken

Het is online mogelijk om de verschillende dekkingen door zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld op de grote vergelijkingssites voor zorgverzekeringen zoals Independer. Er valt daar per zorgverzekeraar na te gaan welke vergoeding voor alternatieve geneeswijzen in 2018 er bestaat, om aan de hand daarvan een keuze te maken voor een aanvullende zorgverzekering.

Meer informatie over alternatieve geneeswijzen

Wat zijn alternatieve geneeswijzen?
Vergoedingen alternatieve geneeswijzen


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *