Op deze pagina geven wij jou duidelijkheid over de osteopathie vergoeding. En je kunt de premie voor osteopathie dekking (en andere alternatieve geneeswijzen) vergelijken.

Wordt antroposofie vergoed?

Antroposofie wordt vergoed via de aanvullende verzekering.  De basisverzekering biedt geen vergoeding voor antroposofie.

Krijg ik een vergoeding bij alle antroposofen?

Alleen behandelingen bij een geregistreerd antroposoof worden vergoed. Controleer of jouw antroposoof is aangesloten bij een van de Nederlandse verenigingen voor antroposofen.

Wat kost verzekeren van antroposofie behandelingen?

antroposofie is onderdeel van de module ‘alternatieve geneeswijzen’.

Afhankelijk van hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben, betaal je tussen € 7,50 en € 50 per maand voor de module alternatieve geneeswijzen. Gemiddeld ben je met verzekeren 1,5 tot 2 keer goedkoper uit dan dat je de behandelingen zelf betaald.

antroposofie premie vergelijken

antroposofie is onderdeel van de dekking of module ‘alternatieve geneeswijzen’. Je kunt daarom het beste de basisverzekering + dekking alternatieve geneeswijzen samen vergelijken. 

1

Start in de vergelijker hieronder

Alle zorgverzekeringen in één vergelijker. Het overzicht is up to date en speciaal samengesteld voor 2019. 

 

2

Kies dekking alternatieve geneeswijzen

antroposofie valt onder de module ‘alternatieve geneeswijze’.

Aan de linkerkant van de vergelijker kun je filteren op aanvullende verzekeringen. Kies daar je gewenste dekking.

3

Kies en stap over

Keuze gemaakt? Je kunt meteen overstappen. Dat is heel simpel tegenwoordig, en duurt maar 5 tot 10 minuten. 

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vind je aan de linkerkant van de vergelijker.
Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar. Antroposofie vormt een mogelijke oplossing in een aantal verschillende gevallen. Ervaar je lichamelijke of psychologische klachten? Je kunt gebruik maken van antroposofische middelen, die je in een aantal gevallen vanuit de aanvullende zorgverzekering kunt laten vergoeden. Houd er rekening mee dat de antroposofie altijd een aanvulling vormt ten opzichte van de traditionele gezondheidszorg, de methodes zijn niet bedoeld om die te vervangen. Je kunt bij veel zorgverzekeraars rekenen op een vergoeding van de kosten, wanneer je naar een antroposofische (huis)arts gaat. Houd er rekening mee dat de antroposofische arts als zodanig geregistreerd dient te staan. Daarnaast dient het middel dat je gebruikt te worden voorgeschreven door een (antroposofische) (huis)arts. Een alternatief genezer is niet altijd een arts, dit is van belang wanneer je bij antroposofie in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de kosten door je zorgverzekering. Zorg er daarnaast voor dat je het antroposofische middel door een erkende Nederlandse apotheek kunt laten leveren en dat een arts heeft vastgesteld dat je om een medisch noodzakelijke reden gebruik dient te maken van de geneesmiddelen. Onder die voorwaarden kun je de geneesmiddelen binnen de antroposofie vanuit je aanvullende zorgverzekering laten vergoeden. In de basisverzekering is er geen dekking voor antroposofische middelen beschikbaar. Het voordeel daarvan is dat je geen rekening hoeft te houden met het (vrijwillig) eigen risico.

Wat is antroposofie?

Antroposofische geneesmiddelen vinden hun oorsprong in de natuur, je maakt gebruik van planten, dieren en mineralen. De geneesmiddelen op een antroposofische basis helpen de klachten te verlichten en spelen in op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Antroposofie lijkt wat dat betreft op homeopathie, al is er wel degelijk sprake van verschillen. Houd er rekening mee dat de antroposofische middelen eventueel bijwerkingen kunnen hebben, waardoor het verstandig is om je daar door een antroposofische (huis)arts over te laten adviseren. Antroposofie is een vorm van geneeskunde die er vanuit gaat dat we als mensen uit vier verschillende lagen bestaan. De eerste laag is het ‘fysieke lichaam’, dat wat jij en anderen met het blote oog kunnen waarnemen. Het gaat bijvoorbeeld om je lengte en je huidkleur, elementen die je voor anderen niet zomaar kunt verbergen. De tweede laag bestaat uit je ‘levenslichaam’. Dit is alles wat er van binnen gebeurt en wat je dus niet kunt waarnemen. Het gaat onder andere om de celverdeling, net als om de erfelijkheid van mensen. De derde laag staat voor de ‘ziel’, die je uiteraard ook niet van buitenaf kunt waarnemen. Hier bevinden zich onder andere je emoties zoals vreugde, verdriet en angst. De vierde laag binnen de antroposofie bestaat uit de ‘geestelijke kern’. Deze laag onderscheidt de mens van dieren en heeft te maken met idealen, gedachten en dromen. Antroposofie kijkt naar de balans tussen de vier lagen en gaat er vanuit dat een verstoring daarvan tot verschillende symptomen en klachten kan leiden. Daarnaast is het van belang dat je in balans bent met je omgeving, het is het evenwicht dat ervoor zorgt dat je op basis van de antroposofie gezond door het leven kunt gaan.

Meer informatie over natuurgeneeskunde

Wat is natuurgeneeskunde? Vergoedingen alternatieve geneeswijzen
Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *