Op deze pagina geven wij jou duidelijkheid over de chiropractie vergoeding. En je kunt de premie voor chiropractie dekking (en andere alternatieve geneeswijzen) vergelijken.

Wordt chiropractie vergoed?

Chiropractie wordt vergoed via de aanvullende verzekering.  De basisverzekering biedt geen vergoeding voor chiropractie.

Krijg ik een vergoeding bij alle chiropractoren?

Alleen behandelingen bij een geregistreerd chiropractoren worden vergoed. Controleer of jouw chiropractor is aangesloten bij een Nederlands register voor chiropractie.

Wat kost verzekeren van chiropractie behandelingen?

Chiropractie is onderdeel van de module ‘alternatieve geneeswijzen’.

Afhankelijk van hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben, betaal je tussen € 7,50 en € 50 per maand voor de module alternatieve geneeswijzen. Gemiddeld ben je met verzekeren 1,5 tot 2 keer goedkoper uit dan dat je de behandelingen zelf betaald.

chiropractie premie vergelijken

Chiropractie is onderdeel van de dekking of module ‘alternatieve geneeswijzen’. Je kunt daarom het beste de basisverzekering + dekking alternatieve geneeswijzen samen vergelijken. 

1

Start in de vergelijker hieronder

Alle zorgverzekeringen in één vergelijker. Het overzicht is up to date en speciaal samengesteld voor 2019. 

 

2

Kies dekking alternatieve geneeswijzen

Chiropractie valt onder de module ‘alternatieve geneeswijze’.

Aan de linkerkant van de vergelijker kun je filteren op aanvullende verzekeringen. Kies daar je gewenste dekking.

3

Kies en stap over

Keuze gemaakt? Je kunt meteen overstappen. Dat is heel simpel tegenwoordig, en duurt maar 5 tot 10 minuten. 

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vind je aan de linkerkant van de vergelijker.
Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar. Benieuwd naar chiropractie en de vergoeding door zorgverzekeraars? Het is een van de alternatieve geneeswijzen waarmee je in aanmerking kunt komen voor dekking vanuit de aanvullende zorgverzekering. De behandeling kan van toegevoegde waarde zijn bij verschillende soorten klachten en is wat dat betreft complementair aan andere geneeswijzen.

Chiropractie bij diverse klachten

Chiropractie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten. Het is een therapie die uitgaat van de behandeling van het zenuwstelsel en de wervelkolom. Vanuit daar is het mogelijk om bijvoorbeeld voor de juiste balans in het lichaam te zorgen. In veel gevallen is het ons zenuwstelsel dat leidt tot bepaalde klachten, er kunnen blokkades ontstaan. Een chiropractor gaat na of dit het geval is en zal de blokkades behandelen, zodat het lichaam weer in balans komt. Het zijn manipulatietechnieken die de chiropractor gebruikt om het lichaam weer de juiste balans te bieden en er daarmee voor te zorgen dat klachten en pijnen elders verdwijnen. Chiropractie is behoorlijk breed en daardoor geschikt voor een aantal verschillende klachten. Veel mensen gaan naar de chiropractor wanneer zij last hebben van de rug, schouders of de nek. Heb je bijvoorbeeld een hernia of last van artrose waardoor er slijtage in de gewrichten ontstaat? Het is dan verstandig om je in ieder geval voor te laten lichten over chiropractie. Ook bij een whiplash kan dit de moeite waard zijn. Andere zaken die een chiropractor kan behandelen zijn bijvoorbeeld migraine, tintellingen en een beperkt gevoel in de armen of de benen. Er is dan sprake van blokkades binnen het zenuwstelsel, door die te behandelen zullen de symptomen verdwijnen of in ieder geval afnemen.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Heb je binnen je zorgverzekering vanuit de aanvullende polis dekking voor alternatieve geneeswijzen? Je kunt ook chiropractie daarbij rekenen, in veel gevallen is er sprake van vergoeding wanneer de therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging. Het gaat in Nederland om de Nederlandse Chiropractoren Associatie, De Dutch Chiropractic Federation en de Stichting Nationaal Register Chiropractoren. Aangesloten bij die beroepsverenigingen komen de behandeling in aanmerking voor vergoeding, op basis van de voorwaarden die de zorgverzekeraar daaraan stelt. Het is verstandig om op voorhand na te gaan of er sprake is van vergoeding van de kosten en in hoeverre dat het geval is. Vervolgens kun je een afspraak maken bij de chiropractor en samen nagaan wat er mogelijk aan de hand is of direct de behandeling ondergaan. Een chiropractor kan je op voorhand goed vertellen wat hij of zij zal doen en hoe een eventuele blokkade in het zenuwstelsel kan worden opgelost. Dankzij het oplossen van die blokkade zal je minder pijn in de rug, schouders of nek ervaren of heb je de mogelijkheid om andere klachten te laten behandelen.

Meer informatie over chiropractie

Wat is chiropractie? Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *