Op deze pagina geven wij jou duidelijkheid over de iriscopie vergoeding. En je kunt de premie voor iriscopie dekking (en andere alternatieve geneeswijzen) vergelijken.

Wordt iriscopie vergoed?

Iriscopie wordt vergoed via de aanvullende verzekering.  De basisverzekering biedt geen vergoeding voor iriscopie.

Krijg ik een vergoeding bij alle iriscopen?

Alleen behandelingen bij een geregistreerd iriscoop worden vergoed. Controleer of jouw iriscoop is aangesloten bij een Nederlandse organisatie voor iriscopie.

Wat kost verzekeren van iriscopie behandelingen?

Iriscopie is onderdeel van de module ‘alternatieve geneeswijzen’.

Afhankelijk van hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben, betaal je tussen € 7,50 en € 50 per maand voor de module alternatieve geneeswijzen. Gemiddeld ben je met verzekeren 1,5 tot 2 keer goedkoper uit dan dat je de behandelingen zelf betaald.

iriscopie premie vergelijken

Iriscopie is onderdeel van de dekking of module ‘alternatieve geneeswijzen’. Je kunt daarom het beste de basisverzekering + dekking alternatieve geneeswijzen samen vergelijken. 

1

Start in de vergelijker hieronder

Alle zorgverzekeringen in één vergelijker. Het overzicht is up to date en speciaal samengesteld voor 2019. 

 

2

Kies dekking alternatieve geneeswijzen

Iriscopie valt onder de module ‘alternatieve geneeswijze’.

Aan de linkerkant van de vergelijker kun je filteren op aanvullende verzekeringen. Kies daar je gewenste dekking.

3

Kies en stap over

Keuze gemaakt? Je kunt meteen overstappen. Dat is heel simpel tegenwoordig, en duurt maar 5 tot 10 minuten. 

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vind je aan de linkerkant van de vergelijker.
Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar. Gebruik maken van iriscopie en benieuwd naar de vergoeding door de zorgverzekeraar? Iriscopie is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van wat het oog kan vertellen over onze gezondheid. De therapeut bekijkt de iris van het oog om na te gaan waar eventuele klachten vandaan komen. Door middel van een speciaal dieet of een voedingsadvies op maat is het op basis van deze therapie vervolgens mogelijk om wat aan die klachten te doen. Je kunt in aanmerking komen voor vergoeding door je zorgverzekeraar, mits je daar de juiste zorgpolis voor hebt.

Wat is iriscopie?

Vooral benieuwd naar wat iriscopie eigenlijk inhoudt? De iris in ons oog bestaat uit verschillende lijnen, kleuren en een aantal vlekken. Het zijn die verschillende elementen die veel verklarende waarden in zich hebben, iets waar de therapeut gebruik van kan maken. Binnen deze therapie gaat de therapeut er vanuit dat je iris in contact staat met de rest van je lichaam en zich aan de hand daarvan aanpast. Een afwijking in de iris kan op die manier aangeven wat er aan de hand is. Het kan onder andere uitkomst bieden wanneer je last hebt van klachten die de reguliere geneeskunde niet of lastig voor je kan verklaren. Mis je bijvoorbeeld bepaalde belangrijke voedingsstoffen? Dat valt op basis van iriscopie te zien aan de samenstelling van je iris. De therapeut kan voor je nagaan wat er aan de hand is en het voedingsadvies of het dieet daar vervolgens op afstemmen.

Vergoeding van iriscopie

vergoeding alternatieve geneeswijzenWil je een behandeling op basis van iriscopie ondergaan en ben je benieuwd naar de vergoeding door de zorgverzekeraar? Je kunt in aanmerking komen voor vergoeding, mits je daarvoor een aanvullende zorgverzekering hebt. Het gaat om de aanvullende zorgverzekering met dekking voor alternatieve geneeswijzen. Vanuit de basisdekking bestaat daar geen potje voor, zodat je met een basisverzekering geen recht hebt op vergoeding van iriscopie. Wanneer je een aanvullende polis hebt bestaat die dekking er mogelijk wel, mits je het budget voor alternatieve geneeswijzen nog niet hebt opgemaakt natuurlijk. Houd er rekening mee dat het uit dezelfde pot komt als bijvoorbeeld homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen waar je mogelijk gebruik van maakt. Er is geen sprake van een eigen risico, zodat je bij voldoende dekking direct kunt rekenen op vergoeding van de iriscopie door de verzekeraar, je hoeft niet eerst een deel zelf te betalen.

Beroepsverenigingen voor iriscopie

Wil je in aanmerking komen voor vergoeding van de iriscopie behandeling? Dan is het voor de zorgverzekeraar vooral van belang dat de therapeut waar je voor kiest is aangesloten bij een beroepsvereniging. Het dient te gaan om bijvoorbeeld de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) of de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG). Er is op dit moment geen beroepsvereniging specifiek voor iriscopie, vandaar dat de therapeut aangesloten dient te zijn bij een van de algemene verenigingen op dit gebied. Je kunt in dat geval in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar wanneer je gebruik maakt van deze therapie.

Meer informatie over iriscopie

Wat is iriscopie? Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *