Op deze pagina geven wij jou duidelijkheid over de moermantherapie vergoeding. En je kunt de premie voor moermantherapie dekking (en andere alternatieve geneeswijzen) vergelijken.

Wordt moermantherapie vergoed?

Moermantherapie wordt vergoed via de aanvullende verzekering.  De basisverzekering biedt geen vergoeding voor moermantherapie.

Krijg ik een vergoeding bij alle moermantherapeuten?

Alleen behandelingen bij een geregistreerd moermantherapeut worden vergoed. Controleer of jouw therapeut is aangesloten bij een Nederlandse organisatie voor moermantherapie.

Wat kost verzekeren van moermantherapie behandelingen?

Moermantherapie is onderdeel van de module ‘alternatieve geneeswijzen’.

Afhankelijk van hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben, betaal je tussen € 7,50 en € 50 per maand voor de module alternatieve geneeswijzen. Gemiddeld ben je met verzekeren 1,5 tot 2 keer goedkoper uit dan dat je de behandelingen zelf betaald.

Moermantherapie premie vergelijken

Moermantherapie is onderdeel van de dekking of module ‘alternatieve geneeswijzen’. Je kunt daarom het beste de basisverzekering + dekking alternatieve geneeswijzen samen vergelijken. 

1

Start in de vergelijker hieronder

Alle zorgverzekeringen in één vergelijker. Het overzicht is up to date en speciaal samengesteld voor 2019. 

 

2

Kies dekking alternatieve geneeswijzen

Moermantherapie valt onder de module ‘alternatieve geneeswijze’.

Aan de linkerkant van de vergelijker kun je filteren op aanvullende verzekeringen. Kies daar je gewenste dekking.

3

Kies en stap over

Keuze gemaakt? Je kunt meteen overstappen. Dat is heel simpel tegenwoordig, en duurt maar 5 tot 10 minuten. 

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vind je aan de linkerkant van de vergelijker.
Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar. Benieuwd naar de vergoeding van deze alternatieve geneeswijze? Je kunt daar bij je zorgverzekeraar naar vragen, mogelijk spreekt deze van de Niet-toxische tumortherapie (NTTT). Het duurt over het algemeen even voordat de Moermantherapie effect heeft en het vraagt om een hoge inzet van de patiënt. Aan de andere kant werkt de behandeling ook preventief en kan het de levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren. De therapie is geschikt voor behandeling op de lange termijn, het is niet mogelijk om er op korte termijn direct effect mee te sorteren.
Diverse zorgverzekeraars vergoeden de Moermantherapie als complementaire geneeswijze vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het is daarvoor van belang om de behandeling uit te laten voeren door een arts die is aangesloten bij de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG). Daarnaast dient de zorgverzekeraar de AVIG te erkennen als een beroepsvereniging. Op basis daarvan kun je rekenen op een vergoeding van de kosten voor de Moermantherapie, zodat je daar binnen de zorgverzekering gebruik van kunt maken. De Moermantherapie werd ontwikkeld door Cornelis Moerman, een arts uit Vlaardingen. Hij experimenteerde met postduiven en ontdekte een nadrukkelijk verband tussen hun leefwijze, voeding en klachten bij kanker. Het gaat uit van kanker als een gevolg van een ontspoorde stofwisseling. Verschillende zorgverzekeraars bieden vergoeding voor de Moermantherapie, vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Gevolgen van een ontspoorde stofwisseling

Kanker geldt binnen de Moermantherapie als een gevolg van een ontspoorde stofwisseling. Het is daarom van belang om die stofwisseling te herstellen, iets dat uiteindelijk kan leiden tot verlichting van de klachten. Uit de experimenten met postduiven bleek dat verschillende voedingsstoffen essentieel zijn voor een goede gezondheid van onze lichaamscellen. Het gaat dan om ijzer, zwavel, jodium, citroenzuur, vitamine A, D, E, de vitamines uit het B-complex en vitamine C. Het is een therapie gericht op het verlichten van klachten bij kanker, de vergoeding door verschillende zorgverzekeraars geeft aan dat deze voor diverse patiënten inderdaad hulp biedt.

Moermantherapie op basis van dieet en supplementen

De Moermantherapie bestaat uit twee onderdelen. Het gaat om een voedingswijze en het gebruik van supplementen. Het eerste deel kun je vergelijken met een dieet. Het dieet helpt om schadelijke stoffen te weren. Daarnaast is het van belang om gebruik te maken van supplementen, die helpen om extra vitamines, mineralen en andere micro voedingsstoffen in te nemen. Deze komen ook in onze natuurlijke voeding voor, al is er daarin vaak sprake van een te lage dosering. Door gebruik te maken van de supplementen binnen de Moermantherapie is het mogelijk om er meer van in te nemen, iets dat bijdraagt aan onze gezondheid. Het is in principe mogelijk om de voedingswijze zelf te volgen, de behandeling en begeleiding binnen therapie vraagt om een Moerman arts, die bijvoorbeeld de voortgang goed in de gaten kan houden.

Meer informatie over natuurgeneeskunde

Wat is natuurgeneeskunde? Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *