Op deze pagina geven wij jou duidelijkheid over de natuurgeneeskunde vergoeding. En je kunt de premie voor natuurgeneeskunde dekking (en andere alternatieve geneeswijzen) vergelijken.

Wordt natuurgeneeskunde vergoed?

Natuurgeneeskunde wordt vergoed via de aanvullende verzekering.  De basisverzekering biedt geen vergoeding voor osteopathie.

Krijg ik een vergoeding bij alle natuurgeneeskundigen?

Alleen behandelingen bij een geregistreerd natuurgeneeskundige worden vergoed. Controleer of jouw natuurgeneeskundige is aangesloten bij een Nederlandse organisatie voor natuurgeneeskunde.

Wat kost verzekeren van natuurgeneeskunde behandelingen?

Natuurgeneeskunde is onderdeel van de module ‘alternatieve geneeswijzen’.

Afhankelijk van hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben, betaal je tussen € 7,50 en € 50 per maand voor de module alternatieve geneeswijzen. Gemiddeld ben je met verzekeren 1,5 tot 2 keer goedkoper uit dan dat je de behandelingen zelf betaald.

natuurgeneeskunde premie vergelijken

Natuurgeneeskunde is onderdeel van de dekking of module ‘alternatieve geneeswijzen’. Je kunt daarom het beste de basisverzekering + dekking alternatieve geneeswijzen samen vergelijken. 

1

Start in de vergelijker hieronder

Alle zorgverzekeringen in één vergelijker. Het overzicht is up to date en speciaal samengesteld voor 2019. 

 

2

Kies dekking alternatieve geneeswijzen

Natuurgeneeskunde valt onder de module ‘alternatieve geneeswijze’.

Aan de linkerkant van de vergelijker kun je filteren op aanvullende verzekeringen. Kies daar je gewenste dekking.

3

Kies en stap over

Keuze gemaakt? Je kunt meteen overstappen. Dat is heel simpel tegenwoordig, en duurt maar 5 tot 10 minuten. 

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vind je aan de linkerkant van de vergelijker.
Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar. Diverse zorgverzekeraars bieden dekking voor de vergoeding van behandelingen binnen de natuurgeneeskunde. Wilt u bijvoorbeeld een behandeling op basis van acupunctuur ondergaan of er met homeopathie voor zorgen dat het mogelijk is om bepaalde aandoeningen van binnenuit te laten verdwijnen? Het gaat over het algemeen om de aanvullende dekking van een zorgverzekeraar, dus het is verstandig om die erop na te kijken bij de keuze voor een zorgverzekeraar.
Binnen de natuurgeneeskunde onderscheiden we verder bijvoorbeeld chiropractie, osteopathie en neuraaltherapie. Er bestaan nog een aantal andere vormen, zorgverzekeraars kunnen duidelijk aangeven welke behandelingen zij wel of niet vergoeden. Het is mogelijk om op basis daarvan een keuze te maken voor een zorgpolis, waarbinnen het mogelijk is om naar een specialist te gaan en de kosten te laten vergoeden. In de meeste gevallen gaat het om behandelingen binnen de natuurgeneeskunde die behoren tot een officiële beroepsvereniging, zoals de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG) of de Nederlandse Vereniging voor Geestelijke en Natuurgeneeswijzen (NVGN). Het is per zorgverzekeraar verschillend welke vergoedingen er precies bestaan, dus controleer dat altijd voordat u een polis afsluit. Natuurgeneeskunde is gebaseerd op de ‘vis medicatrix naturae’. Dat staat voor het eigen vermogen van een organisme om voor het herstel te zorgen, wanneer er sprake is van een aandoening. Natuurgeneeskunde geldt als alternatieve benaming voor alternatieve geneeskunde, een term die bovendien meer recht doet aan de werkwijze van veel therapeuten en behandelaars. Wat is het en hoe gaat de zorgverzekeraar om met vergoedingen? We zetten het op een rij, om meer duidelijkheid te verschaffen over natuurgeneeskunde.

Wat is natuurgeneeskunde?

behandeling natuurgeneeskundeNatuurgeneeskunde is er in eerste instantie niet om een ziekte of klacht te verhelpen, wat dat betreft is de insteek totaal anders dan bij het gebruik van medicijnen binnen de reguliere geneeskunde. In plaats daarvan speelt natuurgeneeskunde in op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Door het zelfgenezend vermogen te vergroten is het lichaam in staat om als het ware weer in balans te komen, zodat de kern van het probleem verdwijnt. Een ziekte of aandoening is wat dat betreft niet het probleem, dat zijn slechts de symptomen van wat er dieper van binnen aan de hand is. Natuurgeneeskunde richt zich op het daadwerkelijke probleem, om er via emotionele fysieke en geestelijke balans voor te zorgen dat het lichaam zich kan herstellen. Het vormt daarnaast een verzamelnaam voor bijvoorbeeld homeopathie, acupunctuur en fytotherapie.

Meer informatie over natuurgeneeskunde

Wat is natuurgeneeskunde? Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *