Op deze pagina geven wij jou duidelijkheid over de orthomoleculaire geneeskunde vergoeding. En je kunt de premie voor orthomoleculaire geneeskunde dekking (en andere alternatieve geneeswijzen) vergelijken.

Wordt orthomoleculaire geneeskunde vergoed?

Orthomoleculaire geneeskunde wordt vergoed via de aanvullende verzekering.  De basisverzekering biedt geen vergoeding voor osteopathie.

Krijg ik een vergoeding bij alle orthomoleculaire therapeuten?

Alleen behandelingen bij een geregistreerd therapeut worden vergoed. Controleer of jouw therapeut is aangesloten bij een Nederlandse organisatie voor orthomoleculaire geneeskunde.

Wat kost verzekeren van orthomoleculaire geneeskunde behandelingen?

Orthomoleculaire geneeskunde is onderdeel van de module ‘alternatieve geneeswijzen’.

Afhankelijk van hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben, betaal je tussen € 7,50 en € 50 per maand voor de module alternatieve geneeswijzen. Gemiddeld ben je met verzekeren 1,5 tot 2 keer goedkoper uit dan dat je de behandelingen zelf betaalt.

orthomoleculaire geneeskunde premie vergelijken

Orthomoleculaire geneeskunde is onderdeel van de dekking of module ‘alternatieve geneeswijzen’. Je kunt daarom het beste de basisverzekering + dekking alternatieve geneeswijzen samen vergelijken. 

1

Start in de vergelijker hieronder

Alle zorgverzekeringen in één vergelijker. Het overzicht is up to date en speciaal samengesteld voor 2019. 

 

2

Kies dekking alternatieve geneeswijzen

Orthomoleculaire geneeskunde valt onder de module ‘alternatieve geneeswijze’.

Aan de linkerkant van de vergelijker kun je filteren op aanvullende verzekeringen. Kies daar je gewenste dekking.

3

Kies en stap over

Keuze gemaakt? Je kunt meteen overstappen. Dat is heel simpel tegenwoordig, en duurt maar 5 tot 10 minuten. 

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vind je aan de linkerkant van de vergelijker.
Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar. Benieuwd naar de vergoedingen door zorgverzekeraars wanneer je gebruik wenst te maken van de orthomoleculaire geneeskunde? Je hebt daar in ieder geval een aanvullende zorgverzekering voor nodig, vanuit de basisverzekering bestaat er geen dekking. Het voordeel daarvan is dat je geen rekening hoeft te houden met het eigen risico binnen je zorgverzekering. In veel gevallen behoort de orthomoleculaire geneeskunde samen met een aantal andere alternatieve geneeswijzen tot een speciale module binnen de aanvullende verzekering. Zorg ervoor dat je de kosten voor de verschillende behandelingen op voorhand goed bij elkaar optelt. Bovendien is het van belang dat de therapeut binnen de orthomoleculaire geneeskunde is aangesloten bij een beroepsvereniging, zoals bijvoorbeeld de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). De verzekeraars vragen hierom zodat ze toezicht kunnen houden op de kwaliteit van de zorg of behandeling die je ontvangt.

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

De orthomoleculaire geneeskunde behoort tot de alternatieve geneeswijzen, het is een natuurgeneeswijze. Dit betekent dat het de voedingsstoffen zijn die een belangrijke rol spelen, op basis van voeding vallen diverse reacties van het lichaam te verklaren. Wens je in aanmerking te komen voor de vergoeding van behandelingen binnen de orthomoleculaire geneeskunde? Je hebt daar in ieder geval een aanvullende zorgverzekering voor nodig, het verschilt per verzekeraar wat wel en niet binnen de dekking valt. De orthomoleculaire geneeskunde gaat uit van de gezonde werking van de juiste voedingsstoffen, terwijl je aan de andere kant op dient te passen met schadelijke voedingsstoffen. De therapie helpt het afvoeren van de schadelijke stoffen te stimuleren, terwijl je door middel van een optimale voeding aan de andere kant zorgt voor het aanvullen van eventuele tekorten. Het is haast onmogelijk om alle benodigde voedingsstoffen binnen één dag binnen te krijgen, vandaar dat je binnen deze therapie over het algemeen gebruik zal maken van een dieet dat geldt voor langere tijd. Een therapeut binnen de orthomoleculaire geneeskunde zal je adviseren een dieet te volgen of zal je voedingsadvies bieden, op basis waarvan je aan de slag kunt met jouw voeding. De kans bestaat dat de orthomoleculair therapeut je adviseert om gebruik te maken van specifieke supplementen, waarmee je eventuele tekorten in relatief korte tijd kunt aanvullen. Je krijgt dan veel belangrijke voedingsstoffen binnen, zonder dat je aan de andere kant meer calorieën of vetten hoeft in te nemen. Je vult de tekorten in je lichaam aan, terwijl je gezond kunt blijven leven op basis van de beweging waar je voor zorgt.

Lichamelijke en emotionele problemen

De orthomoleculaire geneeskunde is er echter niet alleen voor lichamelijke ongemakken of klachten, ook bij emotionele problemen kun je goed bij een therapeut terecht. Dat heeft te maken met het feit dat onze voeding van invloed is op zowel onze fysieke als mentale gesteldheid. Een therapeut binnen de orthomoleculaire geneeskunde stelt dat je mentale gezondheid afhankelijk is van je lichamelijke conditie. Het is daarom van belang de juiste voedingsstoffen in te nemen en lichamelijk gezond te blijven. Op basis daarvan kun je vervolgens ook mentaal zorgen voor een gezonde levensstijl. De orthomoleculaire geneeskunde kan je wat dat betreft helpen je gezondheid op verschillende fronten te verbeteren.

Meer informatie over natuurgeneeskunde

Wat is natuurgeneeskunde? Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *