Op deze pagina geven wij jou duidelijkheid over de osteopathie vergoeding. En je kunt de premie voor osteopathie dekking (en andere alternatieve geneeswijzen) vergelijken.

Wordt osteopathie vergoed?

Osteopathie wordt vergoed via de aanvullende verzekering.  De basisverzekering biedt geen vergoeding voor osteopathie.

Krijg ik een vergoeding bij alle osteopaten?

Alleen behandelingen bij een geregistreerd osteopaat worden vergoed. Controleer of jouw osteopaat is opgenomen in het Nederlandse Register voor Osteopathie.

Wat kost verzekeren van osteopathie behandelingen?

Osteopathie is onderdeel van de module ‘alternatieve geneeswijzen’.

Afhankelijk van hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben, betaal je tussen € 7,50 en € 50 per maand voor de module alternatieve geneeswijzen. Gemiddeld ben je met verzekeren 1,5 tot 2 keer goedkoper uit dan dat je de behandelingen zelf betaald.

Osteopathie premie vergelijken

Osteopathie is onderdeel van de dekking of module ‘alternatieve geneeswijzen’. Je kunt daarom het beste de basisverzekering + dekking alternatieve geneeswijzen samen vergelijken. 

1

Start in de vergelijker hieronder

Alle zorgverzekeringen in één vergelijker. Het overzicht is up to date en speciaal samengesteld voor 2019. 

 

2

Kies dekking alternatieve geneeswijzen

Osteopathie valt onder de module ‘alternatieve geneeswijze’.

Aan de linkerkant van de vergelijker kun je filteren op aanvullende verzekeringen. Kies daar je gewenste dekking.

3

Kies en stap over

Keuze gemaakt? Je kunt meteen overstappen. Dat is heel simpel tegenwoordig, en duurt maar 5 tot 10 minuten. 

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vind je aan de linkerkant van de vergelijker.
Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar. Osteopathie behoort tot de alternatieve geneeswijzen en gaat uit van de soepele beweging in ons lichaam. Op het moment dat we ons niet langer soepel kunnen bewegen is de kans groot dat er elders in het lichaam symptomen, klachten of kwalen kunnen ontstaan. Wanneer daar sprake van is kan een osteopaat er door middel van de behandeling voor zorgen dat de oorzaak boven water komt. Wil je in aanmerking komen voor vergoeding van behandelingen op basis van osteopathie? Zorg er dan voor dat de therapeut is aangesloten bij een van de beroepsregisters en dat je beschikt over een aanvullende zorgverzekering met dekking voor alternatieve geneeswijzen.

Wat is osteopathie?

vergoeding van osteopathieOsteopathie is in de basis gericht op de verbinding tussen de diverse lichaamsweefsels. Dat klinkt wellicht wat abstract, het betekent in principe dat alles in ons lichaam met elkaar in verbinding staat. Problemen of blokkades in het ene deel van het lichaam kunnen ertoe leiden dat zich op een ander punt symptomen zullen ontwikkelen. Een reguliere behandelaar kan wellicht niet goed vinden wat er bij je aan de hand is, door middel van osteopathie kun je daar dan toch achter komen. Een behandelaar heet een osteopaat, het is een fysiotherapeut of een manueel therapeut die een 5-jarige opleiding tot osteopaat heeft gevolgd.

Vergoeding van osteopathie behandelingen

Wil je gebruik maken van een behandeling op basis van osteopathie en ben je benieuwd hoe je ervoor zorgt dat je die kunt laten vergoeden? Je hebt daar allereerst een aanvullende zorgverzekering voor nodig, vanuit de basisverzekering is er geen dekking voor alternatieve geneeswijzen. Zorg er dus voor dat de dekking daarvoor aanwezig is in de aanvullende polis die je afsluit. Houd er rekening mee dat je vanuit die aanvullende dekking de kosten voor zowel osteopathie als eventuele andere alternatieve geneeswijzen dient te laten vergoeden. Het is daarnaast van belang dat de osteopaat waar je voor kiest is aangesloten bij een beroepsvereniging. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) of het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Wanneer een therapeut bij een van die organisaties is aangesloten kan de verzekeraar er als het ware vanuit gaan dat het gaat om een kwalitatief goede therapeut. De therapeut heeft dan netjes de opleiding osteopathie gevolgd en kan je op een goede manier behandelen. Je zorgt er daarmee wat dat betreft niet alleen voor dat je op vergoeding kunt rekenen, je zorgt er bovendien voor dat je kunt rekenen op de juiste wijze van behandelen. Osteopathie kan uitkomst bieden bij een groot aantal verschillende klachten, het is lastig om daar een richting in aan te geven. Met name wanneer je klachten ervaart die je binnen de reguliere geneeskunde niet op kunt laten lossen is het de moeite waard om te kijken naar osteopathie. In veel van de gevallen kan een osteopaat je tijdens een consult aangeven wat er aan de hand is, om je vervolgens op die basis te laten behandelen. Indien je een aanvullende zorgverzekering hebt voor alternatieve geneeskunde kun je de kosten direct laten vergoeden, er is geen sprake van een eigen risico.

Meer informatie over osteopathie

Wat is osteopathie? Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

1 comment

  1. Hugo de Groot

    Zijn de kosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed aftrekbaar bij de inkomstenbelasting? Volgens het overzicht van de belastingdienst niet.
    wat ga je als beroepsvereniging hier aan doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *