Hieronder kunt u direct uw zorgverzekering voor 2018 vergelijken en aanvragen. Verder krijgt u makkelijk inzicht in onder andere de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen. U stapt binnen enkele minuten eenvoudig over. De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vindt u aan de linkerkant van de vergelijker. Onder de vergelijker leest u meer informatie over de vergoeding van deze geneeswijze.

Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar.

Wil je een behandeling binnen de podo-orthesiologie laten vergoeden door je zorgverzekeraar? Het is dan onder andere van belang dat de therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging. Aan de hand daarvan kan er enige controle plaatsvinden op de kwaliteit van de therapie. De zorgverzekeraars kunnen je aangeven welke beroepsverenigingen zij erkennen, het is vervolgens van belang dat de therapeut daar staat ingeschreven. Is dat het geval? Dan kun je de behandeling op basis van podo-orthesiologie laten uitvoeren. Je kunt de kosten voor de therapie laten vergoeden, mits je daarvoor de juiste zorgverzekering hebt.


Je hebt een aanvullende zorgverzekering nodig voor de vergoeding van podo-orthesiologie. Vanuit de basisverzekering geldt er geen dekking voor alternatieve geneeswijzen. Heb je een aanvullende polis voor alternatieve geneeskunde? Houd er dan rekening mee dat de kosten voor podo-orthesiologie uit dezelfde pot komen als die voor homeopathie en andere natuurgeneeswijzen. Zorg er dus voor dat je voldoende dekking hebt wanneer je een therapie op basis van podo-orthesiologie wilt starten. Je kunt per zorgverzekeraar nagaan welke dekking er mogelijk is voor alternatieve geneeswijzen, zodat je de kosten voor de therapie op basis van podo-orthesiologie kunt laten vergoeden.

Wat is podo-orthesiologie?

Podo-orthesiologie behoort tot de alternatieve geneeswijzen, het is een therapie die zich vooral richt op de houding van het lichaam. Heb je last van vervelende klachten waar je binnen de reguliere geneeskunde geen antwoord op lijkt te kunnen vinden? De kans bestaat dat dit met je houding te maken heeft. Een therapeut binnen de podo-orthesiologie gaat uit van je houding en beoordeelt in hoeverre dit een oorzaak kan zijn voor de klachten. Indien dat het geval blijkt is het door middel van therapie mogelijk je houding te verbeteren. Dankzij de betere houding ontstaat er balans in je lichaam, zodat de klachten uiteindelijk zullen verdwijnen.

De podo-orthesiologie is gericht op het herstellen van je houding. De therapeut gaat uit van de juiste houding van het lichaam en vergelijkt die met jouw houding. Ziet hij belangrijke afwijkingen? De therapeut kan je helpen om een betere houding aan te nemen en er daarmee voor te zorgen dat je lichaam weer in balans komt. Dankzij de balans verdwijnen de klachten, waardoor podo-orthesiologie kan bijdragen aan het herstel van klachten waar je eerder de oorzaak niet voor hebt kunnen vinden.


Podo-orthesiologie kan uitkomst bieden bij een groot aantal verschillende klachten, die zelfs niet altijd direct met je houding te maken hoeven te hebben. Een therapeut is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je last hebt van je rug of je heup, als het gevolg van een verkeerde houding. Heb je echter vaak hoofdpijn en kom je er niet goed achter waar dat vandaan komt of ben je de laatste tijd snel vermoeid? Ook dat zijn klachten waar je door middel van podo-orthesiologie iets aan kunt laten doen, een therapeut kan je het verband met je verkeerde houding uitleggen.

Meer informatie over natuurgeneeskunde

Wat is natuurgeneeskunde?
Vergoedingen alternatieve geneeswijzen


Wil je iets toevoegen aan bovenstaande informatie, of heb je er een vraag over? Stel deze gerust hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *