Op deze pagina geven wij jou duidelijkheid over de shiatsu vergoeding. En je kunt de premie voor shiatsu dekking (en andere alternatieve geneeswijzen) vergelijken.

Wordt shiatsu vergoed?

Shiatsu wordt vergoed via de aanvullende verzekering.  De basisverzekering biedt geen vergoeding voor osteopathie.

Krijg ik een vergoeding bij alle shiatsu therapeuten?

Alleen behandelingen bij een geregistreerd therapeut worden vergoed. Controleer of jouw therapeut is aangesloten bij een Nederlandse organisatie voor shiatsu.

Wat kost verzekeren van shiatsu behandelingen?

Shiatsu is onderdeel van de module ‘alternatieve geneeswijzen’.

Afhankelijk van hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben, betaal je tussen € 7,50 en € 50 per maand voor de module alternatieve geneeswijzen. Gemiddeld ben je met verzekeren 1,5 tot 2 keer goedkoper uit dan dat je de behandelingen zelf betaald.

shiatsu premie vergelijken

Shiatsu is onderdeel van de dekking of module ‘alternatieve geneeswijzen’. Je kunt daarom het beste de basisverzekering + dekking alternatieve geneeswijzen samen vergelijken. 

1

Start in de vergelijker hieronder

Alle zorgverzekeringen in één vergelijker. Het overzicht is up to date en speciaal samengesteld voor 2019. 

 

2

Kies dekking alternatieve geneeswijzen

Shiatsu valt onder de module ‘alternatieve geneeswijze’.

Aan de linkerkant van de vergelijker kun je filteren op aanvullende verzekeringen. Kies daar je gewenste dekking.

3

Kies en stap over

Keuze gemaakt? Je kunt meteen overstappen. Dat is heel simpel tegenwoordig, en duurt maar 5 tot 10 minuten. 

De vergoeding voor alternatieve geneeswijzen vind je aan de linkerkant van de vergelijker.

Let op: Let op: Genees je Wijzer heeft vooral kennis over de verschillende alternatieve geneeswijzen en therapieën en is geen specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Hierom adviseren wij niet over uw zorgverzekering. Twijfelt u aan de uitkomsten van de vergelijker of heeft u hulp nodig, vraag het dan na bij een zorgverzekeraar.

Gebruik maken van Shiatsu therapie en benieuwd naar wat de zorgverzekering vergoedt of benieuwd of het mogelijk wat voor je is? Het is een therapie op basis van een alternatieve geneeswijze, die wat weg heeft van acupunctuur. Toch zit Shiatsu op een andere manier in elkaar. Het is van belang dat je een aanvullende zorgverzekering hebt wanneer je in aanmerking wilt komen voor vergoeding. Vanuit de basisverzekering bestaat hier geen dekking voor. Dit heeft het voordeel dat er bij de vergoeding geen sprake is van een eigen risico.

Wat is Shiatsu?

Benieuwd naar wat Shiatsu therapie eigenlijk is? Shiatsu betekent eigenlijk ‘vingerdruk’, een woord dat iets weggeeft over de wijze van behandelen. De therapie is afkomstig uit Japan en is gebaseerd op de Chinese geneeskunde. Een Shiatsu therapeut maakt gebruik van de duim, de vingers of handpalmen om druk uit te oefenen op bepaalde gebieden van het lichaam. Zij doen dit veelal op een rustige en voorzichtige manier, al is het soms ook nodig om wat meer druk uit te oefenen. De Shiatsu therapie heeft daarom ook wel een drukpuntmassage, waar masseurs je goed mee van dienst kunnen zijn.

Shiatsutherapie helpt je ervoor te zorgen dat spieren zich gemakkelijker kunnen ontspannen, bovendien komt je geest beter tot rust. Je kunt het inzetten wanneer je last hebt van veel stress, op het moment dat je stijve spieren ervaart of wanneer je last hebt van vermoeidheid. Bovendien kan Shiatsu verlichting bieden wanneer je last hebt van pijn, wat dat betreft valt het op verschillende manieren in te zetten.

Vergoedt de zorgverzekeraar Shiatsu?

Shiatsu behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Wil je shiatsutherapie laten vergoeden door je zorgverzekeraar? Zorg er dan voor dat je een zorgverzekering hebt met een aanvullende polis, waarbinnen dekking bestaat voor de alternatieve geneeswijzen. Houd er rekening mee dat die dekking geldt voor zowel shiatsutherapie als de andere vormen van behandeling waar je gebruik van kunt maken. Een alternatief als acupunctuur komt uit hetzelfde potje, het is daarom verstandig om de dekking voldoende ruim te kiezen. Je kunt de shiatsutherapie dan laten vergoeden door de zorgverzekeraar, zodat je daar zelf de kosten niet voor hoeft te betalen.

Er is geen sprake van een eigen risico binnen de aanvullende verzekering, in plaats daarvan kun je de kosten vanaf de eerste euro laten vergoeden. Het is wel van belang dat de therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging.

Aangesloten bij een beroepsvereniging

Het is van belang dat de therapeut voor shiatsutherapie is aangesloten bij een beroepsvereniging. Het mag dan gaan om bijvoorbeeld Kata Nederland, net als de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde of de Vereniging voor IOKAI Shiatsutherapeuten. Je kunt verder rekenen op dekking wanneer de therapeut voor shiatsutherapie is aangesloten bij de Zen Shiatsu Vereniging, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten of de Nederlandse Beroepsvereniging voor Chinese Geneeswijze.

Meer informatie over shiatsu

Wat is shiatsu?
Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.